​​​​​​​

Bihor Curat – WasteBook” va pune la dispoziţia bihorenilor date precum: un ghid corect pentru sortarea deşeurilor, calendarul de colectare din zona utilizatorului şi informaţii despre centrele şi punctele de colectare (orare, preţuri, modul de predare, ce deşeuri sunt acceptate).

Aplicaţia le va oferi cetăţenilor posibilitatea de a raporta deşeurile abandonate în locurile publice, de a solicita transport individual de deşeuri de la operatorul din zonă şi de a depune sesizări sau reclamaţii privind serviciul de salubritate.

Este o aplicaţie foarte simplu de utlizat. Aceasta a fost şi ideea centrală şi vrem, practic, să simplificăm cât se poate de mult relaţia dintre toţi cei care participă la gestionarea problematicii deşeurilor: cetăţeanul, primăria, Ecolect şi operatorii de salubritate. Odată cu punerea în funcţiune a acestei aplicaţii, sperăm ca lucrurile să se îmbunătăţească în ceea ce priveşte această problemă a colectării corespunzătoare a deşeurilor în judeţul nostru. Aplicaţia este achiziţionată în cadrul primului proiect cu fonduri europene pe care Ecolect l-a câştigat”, a precizat Mircea Mălan, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe telefoanele smart cu sistem de operare Android accesând link-ul următor: https://bit.ly/BihorCuratAndroid. În zilele următoare va fi disponibilă şi în magazinul de aplicaţii iOS. Platforma poate fi accesată atât pe PC, cât şi pe dispozitivele mobile (telefoane smart şi tablete).

Platforma este disponibilă în română, maghiară şi engleză. Până la finalul lunii iunie, aplicaţia este în testare.

​​​​​​​


sus